Психотерапията е неразривно свързана с развитието на потенциала на личността

Психотравмите, които продължават да тлеят в нашето несъзнавано и да създават в психиката (респективно в живота) ни “димна завеса“ от обърканост, болка, дисхармония, липса на късмет и загуба на посока, са резултат на разминаването между вътрешния ни свят и случващото се извън нас. Колкото по-голямо е това разминаване, толкова по-дисхармонични явления изпъстрят живота ни. Дали ще са вътрешни процеси на неудовлетворение, депресивни епизоди, панически атаки, натрапливи мисли, ирационални страхове, състояние на “безпричинно“ напрежение (генерализирана тревожност) или ще се проявяват в живота ни под формата на психосоматични заболявания, злощастни събития, компромисни решения или ежедневие на безрадостно съществуване, което сякаш ни задушава – не е от съществено значение. Нещата, които се случват, са проява на скритата и потискана дисхармонична част от същността ни (Сянката), но и опит на душата да ни върне на правилния път, от който в някакъв момент и по някаква причина сме се отбили (Сянката става различима в огледалото на вътрешни или външни събития) и сме тръгнали по чужд и неприсъщ за нас път. С други думи, разрушителните и нежелани факти, хора и обстоятелства биват привличани в живота ни от нас самите. И това се случва, когато не сме себе си и не следваме своя път. То от своя страна води до потискане на истинската ни същност. Дарбите и уникалните черти, които носим в себе си, не намират поле за изява; действията и решенията ни се предопределят от страховете, а не от желанията ни; чезне перспективата и смисъла на битието изобщо. На свой ред това причинява нова вълна от неудовлетвореност, униние, вътрешен бунт, неприязън, страх и негативизъм и те се проявяват като поредната серия от “лоши“ събития в живота ни. Кръгът се затваря.

• Животът тече единствено в сегашно време. Мигът на Силата, в който може да промените живота си, е само настоящият. InSighting ще ви помогне да се научите да улавяте мига, да престанете да се лутате в лабиринта на психическото време – минало и бъдеще.
• В “Бхагавад гита“ е казано: “По-добре следвай лошо своята дхарма (дълг, съдба), отколкото съвършено чуждата“. InSighting ще ви помогне да откриете призванието си и да го следвате съвършено.
• Замислете се колко хора от мига на вашето раждане насам са искали да ви направят някой друг – родители, учители, приятели, интимни партньори, колеги, познати – само за да бъдете приети от тях. Колко пъти са ви казвали, че мечтата ви е нереална, че стремежът ви е невъзможен или че изборът ви е неправилен? Не е ли време този паразитизъм върху личността ви да бъде спрян и най-накрая да започнете да проявявате себе си? Ако отговорът е “да“, промяната е на прага!
• Не знаете какво да правите с живота си? Не можете да намерите призванието си? Искате това, което правите, да ви носи не само пари, но и удоволстствие и удовлетворение? Ключът е във вас самите. Остава само да го намерите. Има начин за това.
• Безброй пъти изборът ви във важни моменти се е основавал на компромиса. Компромисът е търсел сигурност, а сигурността се е опитвала да задуши страховете ви. Системата ни за развитие на потенциала на личността ви помага да избягате от сигурността, но и да преодолеете страховете си. Изборът, който може да се направи, е един. Свобода или сигурност? Развитие или застой? Приключение или рутина? Монетата пада само на едната си страна. Изберете печелившия жребий.
• Защо ли нещата в живота не се случват както трябва? Отчаяно се стремите към любов, а тя не идва или се проявява в гротескен вариант, в който по-добре да си беше останала в света на вариантите. Правите всичко, за да излезете от състоянието на материален дефицит и работите усилено (борите се) за това, а сякаш излизане от ямата на недостига няма. Искате да оптимизирате светоусещането си и начина, по който се чувствате със самите себе си, а всяка следваща система за самопомощ или позитивно мислене затвърждава неприятното усещане, че с нарастваща скорост се въртите в омагьосан кръг. Intending или науката за възнамеряването по системата, описана в Wishpin ви показва, че има начин да реализирате копнежите си без борба.
• Чувствате се изгубени и, въпреки успехите си, не виждате смисъл в нищо, което правите? Не твърдим, че можем да ви дадем универсален отговор за смисъла на живота, но може да намерите пътя към всякакви отговори, които се разкриват в процеса на живеене.
• Задавате си екзистенциални въпроси, за които също сякаш няма отговор? Какво ще кажете за достигане на състояние, в което сте в хармония със себе си и света около вас? Състояние, в което самото задаване на въпроса става излишно. Казано с други думи, заедно се учим на науката за живеене.

Развитието на потенциала на личността може да става по един от многото начини или чрез комбинация от различни подходи, приложени съвместно:

• Индивидуални консултации за личностно преоткриване и развитие на потенциала на личността
• Индивидулани консултации за науката за живеене
Семинарите по InSighting Интензивно дишане (мощно средство за изчистване на психотравмите и отключване на силата в теб)
• Различни семинари и тренинги в областта на развитието на потенциала на личността, провеждани от опитния инструктор и семинар лидер д-р Димитър Тенчев.

Разгледайте също:

Силата - Която превръща живуркането ни в съдба Една среща с Димитър Вместо пролог Някои полезни дефиниции, свързани стемата на статията Енергия: Енергията (на древногръцки – активност, […]
Временните Автономни Зони – оазиси на свободата - Зоната на комфорт vs Временните Автономни Зони Как да достигнем до оазисите на свободата един сеанс с д-р Димитър Тенчев Отдавна ми се искаше да […]
Как да развием потенциала на личността си? - Едно пътуване към себе си и към истинските неща в живота Потенциал на личността aka личностен потенциал. Развитие на потенциала на личността, реализиране на личностния […]