rsz_himalaya-647135_1920_1

хАОс ДИШАНЕ

(НАБЕЗИ В РЕДА ОТ ПО-ВИСШ ПОРЯДЪК)

СЪЩНОСТ И КОНЦЕПЦИЯ НА хАОс ДИШАНЕТО

Какво е хАОс дишане?

хАОс дишането е новата InSighting дихателна техника, разработена от д-р Димитър Тенчев през последните години. Тя е следствие и логично продължение на InSighting Интензивното дишане, което той създаде преди повече от 10 години.

хАОс дишането е майсторската степен на Интензивното дишане. То преминава границите на “нормалните” трансперсонални преживявания и превежда практикуващия отвъд описанието на света и менталните концепции на ума, превеждайки го в непознати до момента измерения от Мултиверсума на несъзнавано-духовната реалност.

Няма да е преувеличено да се каже, че хАОс дишането не просто води отвъд познатото и всичко преживяно до момента, но “отвъд на отвъд” представяното, обозримото, възможното, мислимото. То е път без път към безпределното, метод без метод, който синхронизира дишащия с Реда от По-Висш Порядък, води до цел, без зададена такава и до намиране на вярната посока, въпреки че в Хаоса посоки няма. Объркано звучи, нали?
Е, и Хаосът е объркващ… Но затова пък е всепоглъщащо-трансформиращ, отнемащо-освобождаващ, придаващо-зануляващ. Както се казва “то хубаво, то полезно!” 🙂

Как беше създадено хАОс дишането?

Като всички истински неща – наглед случайно. Дълго време д-р Тенчев експериментира в стотиците си лични сесии и последващите семинари с различни ритми и модели на Интензивното дишане. Така се изчисти и кристализира като алхимичния цинобър InSighting Интегралното дишане, въведено като практика през втория ден на ежемесечните двудневни семинари по InSighting дишане.

И когато всичко с дишането – такова, каквото го познаваме днес – наглед доби завършеност и цялостност и Димитър счете, че работата вече е към своя край… навлезе Хаосът – в дишането и… в живота му.

Той се настани в началото тихо, неусетно, сякаш по/из/между другото в неговите интензивни дихателни сесии. А впоследствие започна да се проявява като един Различен От Обичайния Ред от хора, факти и обстоятелства, които се нареждаха и преподреждаха, навлизаха и излизаха в и от живота му. Трябваха му няколко години сериозно практикуване за да осъзнае, че всъщност не става дума за вариация на Интензивното дишане, а че е била създадена нова дихателна техника, в която наглед няма ред и система, а същевременно прокарва мост към нашата реалност за по-Висш Ред и Невидима (за логичния ни ум) Подредба на нещата.

хАОс дишането бе заченато в лабораторията, в която се сътворяват всички InSighting практики – (над)човешкото съзнание. И няколко години по-късно Димитър осъзна, че е дошло времето то да се роди (разбирай да се предаде на истински инсайтъри).

Какво представлява хАОс дишането?

Може ли да опишем Хаосът? Със сигурност не! А можем ли да го преживеем? Можем да се докоснем до него, да усетим полъха на мощта му и вкуса на безпределността му. А кой колко дълбоко от практикуващите хАОс дишане ще навлезе в него и ще “издържи” на стихийната му ентропична енергия, зависи от качествата, намерението и личностната Сила. Но страшно няма! Всеки може да избере за себе си дълбочината, продължителността и интензитета на своето Хаос преживяване. И при всяко следващо хАОс дишане може да продължи по-напред и по-дълбоко от предшестващия път.

Но длъжни сме да ви предупредим!

Щом веднъж Хаосът навлезе в живота ви, той няма да си тръгне повече оттам! И той (животът ви, не Хаосът) никога повече няма да е същият.

Способни ли сте да се простите с всичко старо, непотребно и излишно, което влачите от миналото досега? Да изоставите патериците, на които се е крепила сигурността, препречваща пътя ви към Вечността? Да позволите на безредието да навлезе в битието и да го дари с нов ред, който не може умът да побере, нито светът да разбере? Готови ли сте да ви се дадат нови очи, с които да прогледнете за истините, които ви заобикалят и да се откажете от старите “мечти”, спирали ви към успеха? Както действа Хаосът – отвъд изразимото и обозримото, отвъд видимото и разбираемото, отвъд осъществимото според закона за причина и следствие и възможното, сковано от рамката на времево-пространствения континиум, отвъд даващото сигурност и илюзията за контрол – така се проявява и хАОс дишането.

Какво представлява то? Опитност, трансформация, нова реалност, които можеш само да преживееш, но не и да опишеш.

Какво може да се очаква от хАОс дишането?

Очаквай неочакваното.

До къде може да ме доведе хАОс дишането?

Ако отговорим в контекста на Хаоса – до никъде (защото в Хаоса няма някъде).

А иначе – Хаосът е безпределно-всемъдър и знае най-добре от какъв Ред и Проявление имаме нужда. Затова и хАОс дишането може да се синтезира до няколко реда, които показват, че нито приемаме, нито отхвърляме нещата, които се случват. Просто ги оставяме да бъдат:

Колкото – толкова!
Каквото – такова!
Накъдето – натам! 
И Това Е Окей!

Повече информация за следващото хАОс Дишане:

Кликни и разбери 😉

Прочети още:

InSighting Интензивно дишане

InSighting Интегрално дишане

хАОс медитация