ЗА ТЪРСЕЩИТЕ

СВОБОДАТА НА УМА,
НЕОБУСЛОВЕНОСТ ОТ СВЕТА,
КРАСОТАТА НА ДУХА,
НА НЕЩАТА СЪЩНОСТТА
И ПРЕДЕЛНА ЯСНОТА

БЕЗ “ТУК”
И ОТВЪД “СЕГА”…

INSIGHTING СЪБИТИЕТО НА ПРОЛЕТТА

ПОТРОПВА НА ТВОЯТА ВРАТА!

СЪВЪРШЕНСТВОТО НА МЕДИТАЦИЯТА 2016

БЕЗ-КУЛТОВИЯТ INSIGHTING ШЕСТДНЕВЕН РИТРИЙТ

19-24 АПРИЛ

НА УЕДИНЕНО МЯСТО В РОДОПИТЕ

БЕЗЦЕННИ НОВИ И ТРАДИЦИОННИ ДИАМАНТИ ОТ INSIGHTING ПРАКТИКИ ЗА ЦЕНИТЕЛИТЕ НА АВТЕНТИЧНАТА МЕДИТАЦИЯ 

ТЕОРЕТИЧЕН МОДУЛ:
CULTLESS — ЖИВОТЪТ, НЕОБУСЛОВЕН ОТ КУЛТОВЕ

ПРАКТИЧЕСКИ МОДУЛ:
ЦИКЪЛ ОТ МЕДИТАЦИИ “КОД ГРАФИТ“ ТОЧКИТЕ НА НЕСТАБИЛИТЕТА — ПОВРАТНИТЕ ТОЧКИ В СЪДБАТА”

ВОДЕЩ НА СЕМИНАРА – Д-Р ДИМИТЪР ТЕНЧЕВ
ОСНОВАТЕЛ НА INSIGHTING

Съвършенството на медитацията — Welcome drink

 • Обичаш волността? Не понасяш шибаната (си) рутина?
 • Обичаш семплата опростеност? Мразиш живота (си), изпълнен с лицемерни условности и претоварващи битовизми?
 • Обичаш планината? Считаш морето за една източваща енергията клоака?
 • Обичаш пътуването в съзнанието? Разбрал си несъстоятелността и безсмислието на екскурзийките до (е)Бали, (е)Белийз, (без е)Непал и други претоварващи тялото и изпразващите (не по освобождаващ начин) психиката дестинации?
 • Искаш промяна? Но не знаеш накъде да тръгнеш?
 • Обичаш медитацията? Или искаш да я заобичаш, като се научиш да медитираш?

Окей! Попаднал си на правилното място. Или… си на път да попаднеш на него.

Освен ако:

 • Не се намери “основателна” причина да отложиш (отново) единственото важно нещо в живота си — времето за духа (и за себе) си.
 • Не се самозалъжеш за пореден път (бъг, присъщ за човека по принцип), че има нещо по-важно за правене или място, по-наложително за посещаване.
 • Не затвърдиш за пореден път статута си на завършен конформист, слушайки някои от близките си или приятелите си ОП-та, че животът е “реален” и затова трябва да бъдеш и ти “реалист”. Иначе как ще се реали-зираш в риалитито?
 • Не решиш, че такова нещо като ритрийт (уединение), медитация, анти-социум, магичност, липсата на обичайните простотии от ежедневната среда и на обичайните ежедневни забавления (които са си априори простотии) не е за теб. В такъв случай “Бъди щастлив”, дет’ му се вика. И една вече станала традиционна превантивна мярка — натисни х-чето на браузера си немедлено.
 • Не предприемеш “дързък” завой към Матрицата точно преди да си тръгнал към ритрийта, защото не може да се отскубнеш от гравитиращата и́ сила или нейните “благинки” (все в гъз!)..
 • Не измислиш друга причина да не скъсаш с култовете, които са овързали в плетеница от вериги съзнанието ти, до степен, в която то не подлежи на предефиниране (разбирай освобождаване от излишното).

Ако не попадаш в една от шестте клаузи от “ако”-та по-горе — приеми едно питие за “добре дошъл/дошла” на първия InSighting медитативен ритрийт “Код Графит”, посветен на Cultless — живота, свободен от култове.

Съвършенството на медитацията — Lunch

Старите изпитани нещица:

 • “Малка къща в прерията” — уединено (наистина уединено) място в Родопите, пазено в тайна от зли очи и зли помисли на ти-знаеш-кои (мн.ч.). Веднъж качил се горе, няма да може да слезнеш в “цивилизацията” през следващите 6 дни (освен ако не тръгнеш пеша през води и гори).
 • “Хапка-пийка” — вкусна веганска храна от отбрани продукти, приготвяна от участниците в ритрийта. Ноооо… тук ще има малка промяна и лекичка изненада. Малка-малка, но си чувал за “ефекта на пеперудата”, нали? 🙂
 • “Медитация с последователно увеличаващо се натоварване и интензитет” — каквото и да значи това. Но без преса, без насилие, без усилие… някак случваща се от само себе си. (Да не се бърка с фразата-норматив на нашите “приятели” йогите и будистите “по колко медитираш на ден”?).
 • “Междинна станция” — без-култовата InSighting автономна зона — без социум, без правила, без условности и всичките му там “екстри на света”. (Апропо чел ли си “Междинна станция” на Саймък? Ако не, запълни пропуска, заслужава си!).
 • “Огън, следвай ме!” — огън в камината, огън в практиките, огън в съзнанието, огън в Мултиверсума, огнени хАОс ритуалчета. Cool, eh!
 • Съвършенството на медитацията” — хАОс медитацията, каквато е днес, каквато ще бъде утре… и

още нещо…

Новите (готини) акценти на ритрийта:

 • “Точките на нестабилитета” — или как да предизвикаш хАОс домино ефект” в живот, изпълнен с предвидима рутина и непредвидими (в 99.9999% от случаите неприятни) сценарии.
 • “Истината е там някъде” — за К0да, Култа и трите “С”, които по дефолт са прецакали живота ти, още преди да е започнал. (Една наистина необичайна гледна точка за “живота” и неговия “смисъл”).
 • “Срало мече на пътече, кой го яде, ти?!” — истината за лъжата — за ума, света и “мисията” ти във Вселената.
 • Код Графит — получаване на трансмисия в новите хАОс медитативни практики, активиращи повратните точки в съдбата.
 • “Животът като кутия с шоколадови бонбони” — култовете, към които си пристрастен; нови хАОс практики за детокс от Култа.
 • Vincerò(Nessun Dorma?) — Победата над Култа с не-практиките на не-ума.

Съвършенството на медитацията — Dinner

Уютна дървения, етно елементи, големи маси от масивно дърво, камина, свещи, chill out, приглушена светлина, разнообразно меню от благоуханна храна, направена от пресни продукти, чаша вино… еееех, живот! Мда, това е обстановката, в която протичат вече́рите на Съвършенството на медитацията (често). Но не за това иде реч тук. А за вечерята на душата; душата, която в съвременната цивилизация е обречена на дълговечен глад или подложена на перманентно недоимъчно хранене.

Добрата новина е, че в IhtinnSigg автономната зона, гладът се прекъсва като с магическа пръчка — поне докато се намираш в нея. А какво меню ще избереш от рога на изобилието на собственото си съзнание и до колко питателно ще е то — зависи от началните параметри, заложени в решетката ти на възприятие (разбирай — духовното ти храносмилане).

Установихме нещо, което малко хора смеят да го назоват с истинското му име, а още по-малко са склонни да го признаят за себе си в ерата на “свободната воля”.  И то е — че сме изцяло заложници на началните параметри, с които сме се родили и възможността за мърдане в една или друга посока е пренебрежително малка. Вземи генома например — разбирай външен вид, метаболизъм, склонност към заболявания (или обратното — предразположеност към по-крепко здраве); големината на челото — респективно на фронталния лоб на мозъка — респективно степента ти на интелигентност; склонността ти към екзистенциални търсения; капацитетът за себеактуализация (какъв потенциал носиш в себе си и до каква степен той може да бъде изстискан на макс, в кои характеристики на личността и сфери в живота  ти ще се прояви той) и т.н. — всичко е първоначално заложено.

Изначално са ти зададени и параметри като предразположеността ти към самозалъгване, или към напълняване, или… затъпяване; това дали си ОП (мъртва душа), или ординер, който реализира по подразбиране клишетата в живота, които закичва като медали на “успеха” на гордо изпъчената си гръд. Дадени са ти архетипните характеристики, които носиш според зодията, асцендента, позицията на Луната в наталната си карта и т.н.; небесния и земния късмет според фънг шуй; продължителността на живота; честотата на проява на енергията на Разрушителя в съдбата ти; дори и това доколко си “щастлив” или депресар по природа (депресарите са определено мнооого по-готини – б.а.).

Човек, който се интересува от теорията (и практиката) на хаоса, неминуемо ще направи алюзия с динамичните хаос системи (като метеорологичното време), чието поведение във времето изцяло се предопределя от началните параметри, които са им “зададени”. Дали на Blue Morpho в Амазония ще и́ скимне да махне по-силно с крилца, за да предизвика месеци по-късно ураган в Ню Орлеанс или ще кацне кротко на някое листо и ще се изключи като фактор за световната метеорология за месеци напред — това е изначален фактор, който влияе върху съдбите на милиони.

Но… да не се отвяваме. Мисълта е следната: имаш начални параметри в живота си и те предопределят всичко, което си: външност, характер, интелект, здраве, способност за носене на стрес; алгоритъм, според който взимаш решения (който е обезсърчително повтаряем и силно предсказуем); и най-важното — рамката, в която ти се дава (или по-точно те ограничава) да се променяш, което от своя страна предопределя вариабилността на съдбата ти. Или казано по-просто — степента, до която можеш да моделираш промени в живота си (при повечето хора наподобяваща  на ускорението на двутактов двигател на “Вартбург”).

И… това не може да се промени — убедил си се вече преживелищно. Това е и обяснението защо не може да излезеш от теснолинейката на реалността, която не може да дишаш и въпреки това, по която принудително-неотклонно скрибуцаш, знаейки, че неминуемо ще те отведе до слепия коловоз на безнадеждността.

И тук идваме до изцяло обновеното меню в питателната вечеря на Съвършенството на медитацията 2016.

В него има блюда, които ти дават отговорите:

 • Защо въпреки всички опити за промяна, животът ти остава в границите на обозримите рамки и рутинното зацикляне.
 • Защо не можеш да се промениш въпреки всички източнофилософски ръководства за духовни напъни-практики или западни лустросани позитивномисловни теоретични полюции.
 • Защо не можеш да направиш нещо различно от това, което си. А ако все пак решиш да го случиш, след това ти излиза през носа. Съдбата те кара да направиш точно това, което си потиснал, но с утроен интензитет, връщайки те в изначалната точка, от която си се опитал да избягаш.
 • Защо си обусловен от култовете на Системата, дори когато искаш вече да си “Cultless”.
 • Защо си обикновен (дори и да си мислиш, че не си).
 • Защо “Това е съдбата ти!” и кой е сорс К0да, който стои зад нея.

И цели три “бонус трака” (изцяло практически насочени, какъвто е InSighting):

 • Нова! хАОс трансмисия за активиране на точките на нестабилитет — начинът всичките упоменати “защо”-та да станат несъстоятелни.
 • Нов! хАОс (нон)-Алгоритъм за рифрейминг на съзнанието и изкривяване на реалността в реално време.
 • Нови! хАОсайти — хАОс жестове за (пре)програмиране на К0да.

Съвършенството на медитацията — Digestif

(допълнителна информация)

Защо Съвършенството на медирацията е ритрийт?

Ритрийт (от английски retreat) има много значения и считаме, че повечето от тях са много инсайтърски:

 1. Действие или процес на отдръпване от неприятни, опасни или зависещи от прищевките на шанса неща.
 2. Място, изпълнено с покой, тишина, усамотеност и сигурност.
 3. Отдръпване на група от хора за медитация или обучение.
 4. Период за оттегляне от света, усамотяване и уединение.

Е, не е ли подходяща форма за медитативен семинар от такъв калибър?

Мястото?

Неизвестно — в Родопите.

Времето?

Началото на пролетта — 19-24 април 2016. Надяваме се и другото (метеорологичното) време да е в пролетно настроение.

Срещата на групата:

На 19 април в 18 часа на уреченото място.

Нещо друго трябва ли да знам?

Броят на участниците е ограничен максимум до 15 човека. Това е капацитетът на мястото, което ще приюти ритрийтът. И наистина е хубаво да заявите участието си от по-рано ако имате непреклонното намерение да практикувате с нас автентична медитация, далече от френетичния свят.

Храна?

Да храна ще има! :)) Само обаче ако условията позволят да я пренесем (шегичка).

Храната ще е благоуханна, свежа и веганска, приготвена с много любов (а който не е веган може да си донесе каквото душа му сака) ;)).

За повече информация и записване:

 • Mоже да се обърнете на място към организаторите ни в InSighting Център.
 • Да ни пишете на [email protected]
 • Или да се свържете с нас на тел. 0884 878 222
д-р Димитър Тенчев

д-р Димитър Тенчев

Психотерапевт в InSighting център
Призвание: Семинар лидер
Професия: Психотерапевт
Известен още с: Основател на InSighting, пионер в преживелищната психотерапия, неортодоксален писател
Поле на дейност: Променените състояния на съзнанието, трансперсоналните опитности, надличностните пикови преживявания
Страст: Свободата и писането
Изповядва: Философията на разЛичността
Мечта: Shido Munan (В съвършения път пречки няма)
Още за психотерапевта