Случайно – от интервю на д-р. Д.Тенчев пред в-к „24 часа” – научих за практикувания от него метод на лечение на тревожност, панически разстройства и други депресивни състояния чрез хипнотерапия и инсайтинг интензивно дишане, без лекарства. Също случайно, първата ми среща с д-р Тенчев се състоя миналата година на „Разпети петък” преди Великден. И тъй като няма нищо случайно, аз се оказах на точното място , в точното за мен време и направо „възкръснах”. Ето как:

Още след първия семинар по интензивно дишане необратимо изчезнаха изпълнявани от мен в продължение на десетки години суеверни ритуали : носех само определени дрехи, бельо, обувки , бижута, парфюми, всяко действие извършвах в определена последователност, дори цигарата запалвах по определен начин, минавах само по определени места, както и всякакви други, меко казано странности, които наслагвах в годините. Едва тогава си дадох сметка, че още от детските ми години до този семинар по интензивно дишане, не е имало действие, което да не е било подчинено на дълбоко вкоренените в мен суеверия . Самата аз бях силно изненадана , когато още на следващия ден започнах да се обличам със „забранените” дрехи, да си слагам „забранените” бижута и парфюми, изобщо да действам по „забранения” начин, обратно на суеверния. Почувствах се като новородена и за първи път от десетилетия напълно свободна!

Продължих редовно да посещавам семинарите по интензивно дишане и вип дишанията,които заедно с ежемесечните ми индивидуални срещи с Митко, ми откриха пътя, който ме водеше към освобождаване от страховете , тревожността, неувереността, паниката. Благодарение на терапевтичните методи на Митко и разговорите с него „прогледнах”- съзнанието ми се избистри, открих си грешките и започнах да си подреждам и формулирам представите за себе си и за света, а от тук и постепенно да игнорирам безпричинната тревожност, страховете си, обземащата ме на моменти до безпаметност паника. Разбрах как чрез самопознание да постигна хармония със себе си и със заобикалящия ме свят.

Единствено чрез методите, практикувани от Митко, успях да излекувам душата си, а повярвайте ми, изпробвала съм всичко, което традиционната и алтернативна медицина предлагат.

Светлана Б