Време е да обявим в официална форма, опосредствана от писмената реч Групата за себе си – една малко позната, но зачената с искрата на спонтанна креативност и отгледана с грижи и внимание InSighting инициатива.

Групата за себе си е най-личното, най-егоистичното и със сигурност най-мързеливото преживяване, което д-р Тенчев сътвори за вас. Тя се реализира като нова автономна зона, в която биваш себе си (поне) за 80 минути през седмицата, изпълнена със сива делничност и роботска рутина. Групата за себе си ти дава рядката възможност да заделиш време за съвършен релакс за тялото и да започнеш да градиш основите за благополучието на душевния си свят.

Ще нанесем няколко бързи щрихи на тази необикновена инициатива, които нямат за цел да я обрисуват в пълнота, но ще ти помогнат да добиеш представа за духа, формàта и привкуса на Групата за себе си или с други думи – на времето за теб…

  • Групата за себе си се провежда в превърналия се в оазис за душата – InSighting Център и се ръководи лично от д-р Димитър Тенчев.
  • Погледнато ретроспективно тя беше създадена с идеята за формат “групова терапия” за хора, изпълнени със стрес, изпивани от генерализирана тревожност и друсани от регулярни пристъпи на панически атаки.
  • С времето обаче дизайнът на събиранията започна неусетно, но необратимо да трансцендентира изначалния си вид. Подобно на всичко, създадено под логото на синята магична пеперуда, Групата за себе си започна да проявява свой присъщ характер и да показва облик, разЛичен от изначалния си вид.
  • Групата за себе си някак спонтанно и за много кратко време подсказа, че е не някаква ъпгрейдната форма на групова терапия, а е единствена и неповторима по рода си… група, фокусирана изцяло върху автентичното ти аз и с приоритет върху твоите  потребности. 
  • Групата за себе си се събира вечер три вторника от месеца.
  • Ограничена е до максимален брой от осем участника – това е и една от причините да не се обявява повсеместно до сега.
  • Съдържа три основни части – раздумка в началото, медитация в средата и групова хипноза, водена от Димитър в последната ѝ третина.
  • Три важни акцента на Групата за себе си: ти си на първо място и няма някой по-важен за теб от самия теб; тялото ти заслужава тотален релакс и максимално освобождаване от стреса, който преживява в джунглата-свят; душата ти обича да медитира и да пътува в селенията на хипнозата – позволи й да изживява това – отново и отново.
  • Три приоритета на елиминирането се проявиха в Групата за себе си като логично въплъщение на един изконен принцип: InSighting е елиминиране, а не придобиванеелиминиране на стреса в безопасното пространство на разкрилата се автономна зона; елиминиране на бъговете от съзнанието в огъня на спонтанната му трансформация; елиминиране на дразнителите, създаващи дисонансната среда в живота ти, след като са изчезнали обаче първо вътре в теб.
  • Три принципа за добре дошъл в Групата за себе си: за да бъдеш себе си не потискай своята разЛичност; за да започнеш да говориш на “ти” със себе си не се колебай да заглушиш хилядите гласове на “другите” под формата на съвети, условия или императиви как трябва да живееш и как не; за да си позволиш възможно най-добрата компания на този свят (на теб самия) не отлагай премахването на “компанията” от “кърлежи”, които са изсмуквали живеца ти досега. И… не се прави повече на бодхисатва, отколкото си – те не заслужават това.

 

ИСКАМ ДА СЪМ ЕГОИСТ