Мога за себе си да кажа че много трудно взимах решения, винаги се колебаех и бях 50 на 50. Така ми беше трудно да се реша да се обадя и да запиша час за консултация при д-р Тенчев, 6 месеца гледах сайта му в интернет. Но когато ни е трудно да се решим на нещо и прекалено дълго отлагаме , тогава живота сам създава ситуации които ни принуждават да го направим. В един момент се оказах притисната до стената  с куп проблеми, неприятности от всякакъв характер, не се харесвах, не се понасях в кожата си, чувствах се като тигър в клетка и само се удрях в решетките, които сама си бях създала. Стигнах до отчаяние и нежелание за живот. Единствено имах желание да плача и да се отдавам на самосъжаление. Така стигнах до първия си семинар по дишане септември 2008 година. Знаех че трябва да го направя и се преборих с всичките си съпротиви.

Дишането беше невероятно, цялото ми тяло се скова, бях като парализирирана и не можех да се помръдна, усетих преходността на това което наричаме „моето тяло”, в момента  то беше просто  един сандък или ковчег и беше толкова ненужно и безполезно, но вътре имаше нещо което се движеше нагоре-надолу в един непресъхващ ритъм и това беше моята душа, това бях АЗ, това беше моят вечен дух, който усетих толкова силно. После се  родих  отново, но този път със съзнанието какво се случва и преминавайки през родовия канал се успокоих и приласках. След дишането се чувствах щастлива! Така започна моето пътуване съм себе си!

Започнах индивидуални сеанси и когато имах възможност посещавах семинари по дишане. Диагнозата ми беше реактивна депресия, Димитър ми каза че няма да е лесно, че той няма вълшебна пръчка и без моето желание и активно участие резултати няма да има. Сега имах цел и амбиция да променя живота си към добро и да творя собствената си реалност такава, каквато на я желае сърцето ми. Трябваше всяка вечер да дишам BI ,  така с течение на времето да се увеличи жизнената ми енергия, и разбира се резултатите не закъсняха. Почти година след това мога да кажа че имам силата да взимам решения за себе си, за живота си, и не просто решения, а да правя ПРАВИЛНИТЕ избори в живота си, които ме правят цялостна и щастлива!

Много неща промених, много неща се промениха провокирани от промените у мен. Имаше много кризи, катаклизми , но когато съм стъпила здраво на пътя си, знам коя съм и накъде отивам, всичко друго е преходно и нереално и се разпада и разтваря пред силата на духа , който всеки носи у себе си, само трябва да го открие. Пътят към себе си е труден, защото колкото по-силен ставаш толкова по- големи са препятствията които имаш да преодоляваш. И точно в това е магията – да се научиш да преодоляваш страховете си, оставайки верен на себе си. Животът е прекрасен, момента в който сме на земята е прекрасен, толкова много възможности и реалности , само трябва да изберем. А дишането…… дишането е начин на живот.

Лиана