rsz_savarshenstvoto-na-meditacijata-2ЗА ТЪРСЕЩИТЕ 

СВОБОДАТА НА УМА,
НЕОБОСЛУВЕНОСТ ОТ СВЕТА,
КРАСОТАТА НА ДУХА,
НА НЕЩАТА СЪЩНОСТТА
и ПРЕДЕЛНА ЯСНОТА…
В ЖИВОТА – ТУК, СЕГА

 

INSIGHTING СЪБИТИЕТО НА ПРОЛЕТТА ВЕЧЕ Е НА ПРАГА! 

СЪВЪРШЕНСТВОТО НА МЕДИТАЦИЯТА 

INSIGHTING ПЕТДНЕВЕН РИТРИЙТ 

23 – 27 АПРИЛ 2014

ОЩЕ БЕЗЦЕННИ INSIGHTING ПРАКТИКИ ЗА ЦЕНИТЕЛИТЕ НА АВТЕНТИЧНАТА МЕДИТАЦИЯ

ТЕМА НА ТЕОРЕТИЧНИЯ МОДУЛ:
ТОЧКАТА НУЛА И СЪСТОЯНИЕТО НА НЕПРИКОСНОВЕНОСТ

ПРАКТИЧЕСКИ МОДУЛ:
ЦИКЪЛ ОТ МЕДИТАЦИИ ЗА ДОСТИГАНЕ НА ТОЧКАТА НУЛА

ВОДЕЩ НА СЕМИНАРА – Д-Р ДИМИТЪР ТЕНЧЕВ ОСНОВАТЕЛ НА INSIGHTING

СЪВЪРШЕНСТВОТО НА МЕДИТАЦИЯТА – СЪЩНОСТНА ИНФОРМАЦИЯ

“Начинът да го направиш се крие в това да бъдеш” Лао Дзъ“Всички трудности на човека произлизат от неспособността му да седне притихнал на уединено място и да остане насаме със себе си” Блез Паскал

Петдневният медитативен ритрийт е една от най-новите и дълбоки InSighting инициативи, провеждани сред трансформиращата среда на Балкана, далече от обичайното урбанизирано, пренаселено и замърсено обкръжение, в което животът ни протича на “автопилот”. Злободневието, изпълнено с битовизми, тотален дефицит на осъзнатост (какво правим, защо го правим, трябва ли да го правим и какво изобщо да правим?!) и хиляди паразитни дребни дилеми и проблемчета, които “ни се налага” да решаваме ежеминутно, се е изпарило като лепкав смог сред прорязващия хлад на кристалния планински въздух!

Остава само да заемем непоклатима като самата планина поза, да се потопим в съвършенството на медитацията и да достигнем точката Нула (Зоната ни на неприкосновеност), отвъд която никой и нищо повече не може да ни навреди.

InSighting медитативният ритрийт е изцеляващо и трансформиращо преживяване за всеки, който се чувства разЛичен; за всеки, който мечтае за алтернативен стил на живеене и за една “друга” паралелна реалност; за всеки, който усеща, че Смисълът е там някъде, вътре в него, отвъд социалните клишета, обусловености и императиви.

Той е една разтърсваща из основи устоите на съзнанието опитност, която ще доведе до така търсения обрат в съдбата. А след това… животът ни повече никога няма да бъде същият.

Съвършенството на медитацията ще ни свърже на дълбоко ниво с готини и търсещи хора като нас самите :); с изцеляващата и вълшебна вибрация на природата; с Източника на Сила отвътре, дарявайки ни с нови очи на възприятие за истинското, което носим в себе си и за магичното, което ни заобикаля.

СЪВЪРШЕНСТВОТО НА МЕДИТАЦИЯТА – ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

“Животът е като проблясък на светкавица в небето, преминава като порой надолу по стръмна планина” Буда

Какво е ритрийт?

Ритрийт (от английски retreat) има много значения и считаме, че повечето от тях са много инсайтърски:

 1. Действие или процес на отдръпване от неприятни, опасни или зависещи от прищевките на шанса неща
 2. Място, изпълнено с покой, тишина, усамотеност и сигурност
 3. Отдръпване на група от хора за молитва (това не е съвсем инсайтърско ;)), медитация или обучение
 4. Период за оттегляне от света, усамотяване и уединение

Концепцията

“Най-добрият начин да контролираш кравата или овцата е като им предоставиш голяма тучна ливада” Тулку Ургиен Ринпоче

Самата концепция медитативният семинар да бъде проведен под формата на ритрийт го прави различен от всички познати InSighting инициативи. Това дава невероятната възможност за отскок от мястото (вътрешно и външно), където сме заседнали в момента. Ритрийтът е уникален шанс за участниците в него да прекарат повече време в медитация насаме сред природата, както и в груповите ежедневни практики, абстрахирайки се от света отвън и от проблемите, които той внася в живота ни. InSighting медитативният ритрийт може да се сравни с интензивен курс за изучаване на чужд език – наситен, скоростен и ефективен.

Акцентите

“Може и да идеализираме пътя към свободата, но когато стане въпрос за собствените ни навици, ние сме напълно поробени” Ньошул Кхенпо

Основният акцент на новата InSighting инициатива е развитието и интегрирането на осъзнатостта във всяка наша дейност. Пробуждането й ще ни даде възможността да разберем механизмите, чрез които създаваме проблемите и затрудненията в живота си и ще ни помогне да отворим пространство в съзнанието си за мултиизмерното преживяване на свободата във всички сфери от живота си.

Програмата

“Жаждата ни да живеем в бъдещето, ни прави неспособни да живеем в настоящието” Куан Шзу

Теоретичен модул:

Точката нула и състоянието на неприкосновеност

Практически модул:

 • Ежедневни групови медитации за сливане с паузата на ума и пробуждане на осъзнатостта – инициация в практиката Ядрото и ключът към нея
 • Инициация в практики от цикъла от медитации: Достигане на Точката Нула
 • Прилагане на инициациите в ежедневни индивидуални практикуми сред природата
 • Медитацията на най-малкото съпротивление или изкуството да бъдеш
 • InSighting Хаос медитация
 • Групови медитации край огъня като пречистваща техника от привързаностите и вкопчванията в живота ни
 • Динамична практика за центриране в Точката Нула
 • ВАЖНО! Водещият на ритрийта може да даде и допълнителни инициации, в зависимост от характера на групата участници и “вкуса” на колективното несъзнавано в момента на семинара

Водещият на семинара

“Някой ми го показа и аз го открих сам!” Лу Уелч

Д-р Димитър Тенчев и Екипът на InSighting Centre

Мястото

“Ако го нямаше ума ми, медитацията ми щеше да е съвършена” Ани Пема Чодрьон
Ваканционно селище „Орлова скала“
се намира на 90 км от София. Изградено е на брега на р.Стара река, под природната забележителност „Орлов камък – Червената стена”, на 1 км след с.Лопян, общ. Етрополе.Хотелският комплекс се намира извън населени области и ще бъде затворен специално за провеждането на ритрийта само и единствено за Инсайтъри.Зареждащата магична природа на планината, специфичното място на комплекса и времето на провеждане на семинара са идеалното съчетание на време, място и хора за организирането на неповторимото InSighting събитие – 5 дневния интензивен ритрийт Съвършенството на медитацията.

Малко битовизми 🙂 

“Всички трудности на човека произлизат от неспособността му да седне притихнал на уединено място и да остане насаме със себе си” Блез Паскал

Настаняване:
Участниците в семинара се настаняват в стаи по двама или апартаменти по трима. Всяка стая и апартамент имат самостоятелен санитарен възел, топла/студена вода, достъп до Wi Fi (безжичен интернет). Възможно е и настаняване в единична стая срещу допълнително заплащане.

Храна:
В цената за участие е включена вкусно и здравословно приготвена вегетарианска храна (закуска, обяд и вечеря), отгледана по европейските екологични стандарти.

“Аз познавам само една свобода и това е свободата на съзнанието” Антоан дьо Сент Екзюпери

д-р Димитър Тенчев

д-р Димитър Тенчев

Психотерапевт в InSighting център
Призвание: Семинар лидер
Професия: Психотерапевт
Известен още с: Основател на InSighting, пионер в преживелищната психотерапия, неортодоксален писател
Поле на дейност: Променените състояния на съзнанието, трансперсоналните опитности, надличностните пикови преживявания
Страст: Свободата и писането
Изповядва: Философията на разЛичността
Мечта: Уей У Уей
Още за психотерапевта