rsz_tibet-680496_1920ЗА ТЪРСЕЩИТЕ

СВОБОДАТА НА УМА,
НЕОБУСЛОВЕНОСТ ОТ СВЕТА,
КРАСОТАТА НА ДУХА,
НА НЕЩАТА СЪЩНОСТТА,
ИЛИ ЗА СЕБЕ СИ ПРЕДЕЛНА ЯСНОТА

САМО ТУК,
ЕДИНСТВЕНО СЕГА…

INSIGHTING СЪБИТИЕТО НА ПРОЛЕТТА

ПОТРОПВА ПРЕЗ ДВЕРИТЕ НА ВЕЧНОСТТА! 

СЪВЪРШЕНСТВОТО НА МЕДИТАЦИЯТА 

INSIGHTING ШЕСТДНЕВЕН РИТРИЙТ

21 – 26 АПРИЛ 2015

НА УЕДИНЕНО (НЕРАЗКРИТО) МЯСТО В РОДОПИТЕ

БЕЗЦЕННИ НОВИ И ТРАДИЦИОННИ ДИАМАНТИ ОТ INSIGHTING ПРАКТИКИ ЗА ЦЕНИТЕЛИТЕ НА АВТЕНТИЧНАТА МЕДИТАЦИЯ

ТЕОРЕТИЧЕН МОДУЛ:
СЛИВАНЕ С ПОТОКА или КАК ДА СЕ ПРЕДАДЕМ НА хА0с-А, ГУБЕЙКИ СТРАХОВЕТЕ СИ

ПРАКТИЧЕСКИ МОДУЛ:
ЦИКЪЛ ОТ МЕДИТАЦИИ “КОД ЧЕРНО – хА0с СФЕРАТА НА ВСЕПОСТИГАНЕТО”

ВОДЕЩ НА СЕМИНАРА – Д-Р ДИМИТЪР ТЕНЧЕВ
ОСНОВАТЕЛ НА INSIGHTING

Съвършенството на медитацията – Няколко думи за начало…
“Начинът да го направиш се крие в това да бъдеш” Лао Дзъ

Здравейте! Как сте? Стягате ли такъмите за планината, далече, далече от гмежта, еснафията, мръсотията, (пре)населеността, блудкавостта (от която отпиваме ден след ден), измекярщината и профанщината?

Готвите ли се за скок в необятното и безпределното? Настройвате ли съзнанието си за пиковия момент, който все с малко ви е убягвал? Виждате ли пукнатина в Системата? Търсите ли Пробива в нея? Или оставате зарити в ежедневието, (само)доволно потънали в забравата на неосъзнатостта?

Какво е усещането да се изнизват неумолимо безценни дни, месеци, години, “посвещавайки ги” на нещата, които “трябва” да правите в живота – от фалшиво вклинената ви отговорност към “другите”, разгаряна охотно от вменяваното ви (от тях) чувство за вина до работата, която уж “осмисля” битието ви, но всъщност изцежда времето и силата, необходими ви да достигнете предела, отвъд който се намира точката на безупречната свобода, за която сте копняли цял живот?

Практикувате ли ежедневно скъпоценните медитативни мудри? Или имате по-важни “дела”, свързани с непосредственото оцеляване, като кльопачката например; с шляенето по света и правене на снимки за мерзкия Фейсбук; с хапка-пийка с ординерите и ОП-тата, към одобрението, на които тъй жално се стремите?

Въпросите не са риторични. Замислете се над тях. Или може би не искате?Добре ви е да не ви закачат, да не ви вадят от тресавищния бюргерски ред, съставен от “чистота”, сигурност и предвидимост? Хубавко е да ви е някак уютничко и топличко сред сковаващата рамка на матричния код. Едно таковка… щастливичко-страхливичко-да-не-загубите-и-малкото-което-имате? Е, и малко миризливичко (като в истинско тресавище), но това е екстра, която върви с всичкото (или може би нищото), което зовете свое битие. Трохичките, женичките (или мъжленцата), работицата, калта в джобовете, пищов в потурите… Еееех… живот ли е да го …. ?

Харесва ли ви всичко това? Искате да го запазите? Или дори да го умножите до безкрай? Копнеете за още сигурност, още любОФФ, още повече бачкане (погрешно внушено ви е, че е свързано с изкарване на повече пари), кариерка по стълбицата на посредствеността, самолети, яхти, острови, почивчица? И… разбира се още снимки за чалгатеката Фейсбук. Ще спра до тук. Че взе да ми се гади!

Ако отговорът на по-горния въпрос е ДА… желая ви щастие. И имам една молба – натиснете х-чето на браузера си, с пожелание за бон воаяж по безпътния си път. Съвършенството на медитацията, както и всяко по-голямо InSighting събитие не е за вас. Ще внесе прекалено много турболенция в крехкия ред на застиналия ви животец. Която няма да можете да понесете леко. А вие нали се окопавате в сигурността (където всичко трябва да бъде лекичко). Важно е да бъде лекичко, нали? 🙂

А за останалите (или по-точно за малцинството от призвани да са цял живот неразбрани) посвещавам този семинар на необусловена свобода, безапелационна сила, опияняваща магичност и огледална мъдрост, в който хА0с Сферата на Всепостигането ще бележи отсега и занапред съдбата им. А после… Хмммм. После ще видим! Все пак Хаосът е непредвидим, апериодичен, винаги изненадващ ни – нещо като снега, който винаги сварва неподготвени клатикурите от Столична община.

Йошшш?

Съвършенството на медитацията – Още думи за среда…
“Истината, която предизвиква сълзи е по-добра от лъжата, която предизвиква усмивка” – Паулу Коелю

Петдневният медитативен ритрийт е вече култово InSighting събитие, на което идват най-сериозно търсещите пробивен бъг в Играта на живота; най-последователно подготвящите се за скок отвъд сковаващите рамки на привичната реалност; най-силно копнеещите за чистите простори на автентичната медитация и безпределната свобода на изначалния Ум. Момент, момент! Петдневен ритрийт ли казах? Това е първата изненада за ценителите на InSighting медитацията. Семинарът вече ще бъде с ден повече. Медитативен Шестоднев… Добре звучи, нали? :))

Има и още нови нещица – малки, но просторни (помните ли онази реклама на “Тико”?). Една от най-новите InSighting инициативи, провеждани досега сред зареждащата природа на Балкана, предстои да бъде телепортирана сред магично-мистично-трансформиращата вибрация на любимата на много инсайтъри планина – Родопите.

А къде в Родопите ще бъде?
Ела и разбери.
Ако няма да участваш – к’во ти пука? Яж, моли се и сери…
(хайку, което ми се спуска в 5.55 сутринта, докато разписвам “концепта”, както би казал някой сноб на поредния, но както винаги разЛичен медитативен ритрийт).

Има ли още нови неща? Разбира се. Try this. “Да се отдадем на хА0с-а, губейки страховете си”. Какво ще кажете за темата на лекционния модул? Мисля, че е по-добре от “да се отдадем на страховете си, губейки себе си” или “да се дивергираме от Потока (реда от по-висш порядък), забивайки в застиналия времево-пространствен континуум на измерение от трета плътност, където нещата нещо не вървят както трябва” :)). Това последното и аз не го разбрах… спокойно! Много ми наподобява на тема за дисертация от Факултета по обществено здраве. Но драма няма – отдавна ги напуснах, така че няма риск да съм прихванал вирус от поредния им полюционен псевдоинтелектуален празнослов.

И други случки тепърва ще се случват – точно на този ритрийт. За първи път ще предам трансмисия, включваща серия от медитации от “Код черно – хА0с СФЕРАТА НА ВСЕПОСТИГАНЕТО”. Изключително мощен код от практики, които имат странни и необичайни свойства. От една страна могат да се практикуват като завършен цикъл една след друга, в реда, в който се преподава трансмисията и да отключват съответните нива на променено възприятие, за които е предназначена тя. От друга страна всяка мудра от цикъла е завършена практика сама по себе си – със свой специфичен енергиен код (или печат на намерението), импакт върху съзнанието и резултатна във външната реалност. Повече няма какво да добавя, а и не е нужно. “Един грам практика тежи повече от тонове теория”.

А да! И още нещо… Длъжен съм да ви предупредя. Може на семинара да има и елемент на ййййекшън, диет’ му викат… :))

Има два фактора, които крият в себе си доволно количество неизвестни. Първият (и по-необозримият) е, че все пак ритрийтът е посветен на новите практики на негово величество хА0с-а. А който се е заигравал с хА0с-а знае, че може да очаква само неочакваното. Често нещата не се подреждат по начина, по който си представяме или по, който ни се иска. Но туй добро, туй полезно! Стига да можем да се издигнем над ординерното си битовистично съзнание и да сме отворени да прозрем по-Голямата картина на нещата.

Вторият фактор. Поемам риск да проведа ритрийта в една доста висока и непристъпна част на Родопите (нищо не ми пречеше да го направя на старото (и обичайното) му място). По времето на семинара може да е започнало (или по-точно да не е завършило) топенето на снеговете. Шосето може да е непроходимо, може би не до самата база. Турете багажи, “тонове” хранителни провизии и телеса, които трябва да бъдат транспортирани до мястото на събитието и екшънът може да прерасне в екшън-драма… :)) Готови ли сте за това? Разбира се ще имаме пълната подкрепа на екипа от базата, който ще бди над сигурността и оптималното протичане на семинара. И разбира се ще разчитаме на по-висшия (често невидим за предубедения ум) имплицитен ред да нареди нещата в наша полза. Защото – както се казва – помислите ни са чисти, а делото – праведно… :))

Подобно на последния ни ритрийт – InSighting зоната на свободата, ще си готвим храната сами – здравословна, веганска, питателна, съставена от качествени продукти, които сме подбрали и закупили преди началото на събитието.

За шест дни ще бъдем едно голямо семейство. Но не семейството като клетка, изграждаща задушаващия социален ред, която аз наричам “еснафска единица за оцеляване”. А група от разЛичности, която се е оттеглила сред кристалната студена величавост на планината, практикува безупречните мудри на хА0с сферата, развива стремеж към свободата, готви си хубаво папане и се готви за скок – в необятното поле от невъзможни възможности.

Съвършенството на медитацията – думи за финал (допълнителна информация)
“Не винаги е нужно да работим. Съществува нещо, наречено свещено безделие” Джордж МакДоналд

Защо InSighting Съвършенството на медирацията е ритрийт?

Ритрийт (от английски retreat) има много значения и считаме, че повечето от тях са много инсайтърски:

1. Действие или процес на отдръпване от неприятни, опасни или зависещи от прищевките на шанса неща
2. Място, изпълнено с покой, тишина, усамотеност и сигурност
3. Отдръпване на група от хора за молитва (това не е съвсем инсайтърско ;)), медитация или обучение
4. Период за оттегляне от света, усамотяване и уединение

Е, не е ли подходяща форма за медитативен семинар от такъв калибър?

Мястото?
Неизвестна вила в Родопите.

Времето?

Началото на пролетта – 21-26 април 2015. Надяваме се обаче и другото (метеорологичното) време да е в пролетно настроение.

Срещата на групата:

На 21 април в 14 часа на уреченото място.

Нещо друго трябва ли да знам?

Броят на участниците е ограничен максимум до 15 човека. Това е капацитетът на мястото, което ще приюти ритрийтът. И наистина е хубаво да заявите участието си от по-рано ако имате непреклонното намерение да практикувате с нас автентична медитация, далече от френетичния свят.

Храна?

Да храна ще има! :)) Само обаче ако условията позволят да я пренесем (шегичка). Но дори и да няма налична, качеството на медитацията изключително се подобрява при гладуване, знам го от личен опит… Все пак да не забравяме защо сме се събрали. :))

А иначе сериозно – храната ще е благоуханна, топла, свежа и веганска, приготвена с много любов (а който не е веган може да си донесе каквото душа му сака) ;)).

За повече информация и записване:

• Да ни пишете на [email protected]
• Или да се свържете с нас на тел. 0884 878 222

д-р Димитър Тенчев

д-р Димитър Тенчев

Психотерапевт в InSighting център
Призвание: Семинар лидер
Професия: Психотерапевт
Известен още с: Основател на InSighting, пионер в преживелищната психотерапия, неортодоксален писател
Поле на дейност: Променените състояния на съзнанието, трансперсоналните опитности, надличностните пикови преживявания
Страст: Свободата и писането
Изповядва: Философията на разЛичността
Мечта: Уей У Уей
Още за психотерапевта