InSighting Unique!

REFRAMING

3

ШИКАН ТАЗА

БЪДЕЩЕ НАСТОЯЩЕ

РАЗБИЙ РАМКАТА ЗА

5 МИНУТИ@

В една нощ на самотния

4 ОКТОМВРИ

На живо

или

по Skype

5 минути @ Рамка няма.

Окей. Отново сме в режим Reframing.

Помниш Мързеливата Ръка? Преломна практика. Достатъчно е да владееш едно пръстче от ръката си, за да отпуснеш до съвършенство всеки мускул на тялото си. Но това не е всичко! Връзката с мързеливата ръка ти дава контрол над съзнанието.

И ако си спомняш, бях обещал още два последователни хода/стъпки за преконфигуриране на РАМката и пренареждане на пасианса на реалността. 

(NB! Ако не си бил/а на Мързеливата ръка, не е проблем, все някога ще я познаеш. А междувременно, може да се включиш в продължението. Защото Reframing Шикан Таза е като три свързани пълнометражни филма (подобно на първата трилогия Star Wars) — всеки е сам за себе си).

Ще повторя едно от изреченията по-горе. Не съм сигурен дали обърна внимание на сигнификантността (сиреч значимостта) му. Връзката с мързеливата ръка ти дава контрол над съзнанието.

Следва стъпка 2. Съвършеният релакс на тяло и ум е уникално умение за антистрес и покой. Като чисто нов Lexus, който гледаш зад витрината.

Време е да изкараме возилото на свобода, да натиснем газта и да го насочим в правилната посока. Това беше алюзия.

А буквално — покоят на тялото и съзнанието е безценната утроба, в която може да се роди диамантът на съвършената концентрация (оттук нататък ще го наричам “Вниманието”). Диамантът ли казах? Да, диамантите безспорно са красиви, елегантни, луксозни и покачващи стойността си.

Но сравнението за това, което ще ти покажа е — направо да си го кажем — слабо. Reframing 3 се казва “Бъдеще настояще”. И той не е диамант. А… философският камък. Случващ. Реалността.

Всеки иска да знае, че по-добрата част от живота му/ѝ тепърва предстои. И чака, и се надява, и тръпне, и се тревожи, и се разочарова, за да започне да чака отново. Затова голяма част от хората, доживели старост, се предават. Те са повярвали, че бъдещето им е останало в миналото. 

Останалите обаче не подозират, че бъдещето им преповтаря също миналото. Не циклиш ли в един и същи ден до безкрай? Излезнал/а ли си от рамката в главата си, която да доведе до ПРОМЯНАТА? Не говоря да си смениш работата, да си хванеш любовни/к/ца, или да тръгнеш на екскурзия в Covid ситуация към нова дестинация. Това не е промяна! Това е повторение на едно клише — случило се на теб и на милиарди преди/около теб.

Излезнал/а ли си от рамката в главата си, която да доведе до ПРОМЯНАТА? Огледай се… огледай реалността си. Искаш да се промени, нали? Утре? Не, прекалено е близко и нереалистично. Догодина? Кой знае… Може би след 5… Звучи по-(не)реалистично.

Стига локуми. Ще бъда оттук нататък лаконичен. Утре никога няма да дойде. Защото утре ще се превърне в следващо утре. Догодина в по-догодина. След 5 години, по-следваща петилетка.

Забелязал/а ли си? Винаги отдалечаваме промяната в бъдещето, минавайки със ситото на сивата рамка от миналото си в едно непрекъснато повтаряемо настояще.

По-простичко? Бъдещето ти е едно непрекъснато повтаряне на минали вярвания, себеограничения, комплекси и програми в настоящето, примесени в житейска манджа с подправките на  безкрайното чакане и надяване.

Резюмирано. Рамката от миналото ти произвежда едно минало настояще. Точка.

Защо това се случва при всеки? Трябва повече време за обяснение. Подробно и аргументирано ще споделя на събитието.

Алтернативата? Бъдещето настояще. Искаш контрол над бъдещето си? Едва ли има по-добър начин от това да го създадеш, преди то да те е пресъздало същия.

Ключът? Вниманието. Първом ваеш в съзнанието. А непосредствено след това и самата реалност.

Тайната? Тя е пред очите и… в главата ти.

Какво се иска от теб? 5 минути@

Само това. 5 минути, в които да сътвориш истински reframing с непреклонно Внимание.

Трябва ли да се практикува?

5 минути@всеки ден.

Тайна 2

Reframing — Шикан таза — Бъдеще настояще

 

Тайната, която е отстояла винаги на по-малко от 5 минути@от теб, ще е достояние за 155 минути — само веднъж!

Минало зациклило или бъдеще в настоящето?

Отговорът на:

4 октомври 19:09

В InSighting Център (до15 човека на живо)

или по Skype

За записване и допълнителна информация:

InSighting Centre

+359 89 8819910

[email protected]

 

д-р Димитър Тенчев

д-р Димитър Тенчев

Психотерапевт в InSighting център
Призвание: Семинар лидер
Професия: Психотерапевт
Известен още с: Основател на InSighting, пионер в преживелищната психотерапия, неортодоксален писател
Поле на дейност: Променените състояния на съзнанието, трансперсоналните опитности, надличностните пикови преживявания
Страст: Свободата и писането
Изповядва: Философията на разЛичността
Мечта: Shido Munan (В съвършения път пречки няма)
Още за психотерапевта