key-1600617_1280InSighting Unique

ХИРОН (КЛЮЧЪТ)

За първи път

Четвъртото InSighting дишане ще бъде разкрито на

27 март 2017

на 15 човека

Какво е InSighting Unique?

Инициатива на InSighting Център, която:

 • Се провежда еднократно или на голям интервал от време.
 • Се различава по дизайн и насоченост от (не)обичайните InSighting събития, които се провеждат регулярно в InSighting Център. Няколко Unique събития през годините бяха InSighting алумни (проведено един единствен път – през 2011), InSighting десензинг (по веднъж през 2014 и 2016), Hypno Nada (през 2016 в два последователни дни).
 • Се провежда със силно ограничен брой хора, което прави събитието още по-уникално по своята същност.

Хирон Дишане — няколко уводни думи

Безпрецедентен ивент, създаден и провеждан за първи път от InSighting Център, който включва дългоочакваното четвърто поред (но щe се убедиш не по значение) пневмокатарзисно дишане, създадено след дългогодишно експериментиране с различни дихателни модели и влиянието им върху променените състояния на съзнанието от основателя на InSighting — д-р Димитър Тенчев.

Хирон Дишане — с какво е по-различно от останалите три InSighting дишания?

Накратко ли? 😉

 • С тотално различната дихателна техника/модел/еталон на изпълнение.
 • С различния си трансов ефект ( променените състояния на съзнанието се различават помежду си като преживяване, както се различават на вкус различните видове храни).
 • С различния ефект върху психиката и съзнанието по време и след дишането.
 • С различния “климат” в залата, произтичащ от колективното несъзнавано, когато са налице уникалните “атмосферни” фактори на Хирон дишането, които го обуславят (едни са климатичните условия при усамотен планински връх, други на претъпкания плаж, нали?).
 • С различния си произход. Интегралното дишане и хА0с дишането произлизат от InSighting Интензивното дишане и бяха логична еволюция от практикуването на последното през годините. Хирон се роди от самото себе си.  

Хирон Дишане — защо Хирон? 

Малко древногръцка митология:

Кентавърът Хирон, както и всички кентаври, бил от главата до кръста човек, а останалата част от тялото му — охранен кон с четири крака и здрави копита. Той бил най-мъдрият от всички кентаври. Неговото високо чело и проницателни очи изразявали мъдрост и дълбоки познания по всичко. Хирон бил учителят на много митически герои, прославили се със своите подвизи.

В полите на планината Пелион, скрита от гъста маслинова гора, се намирала пещерата на кентавъра Хирон. В нея върху клони от лаврово и митрово дърво лежал Хирон и свирел със златната си лира. С нежни песни той учел на мъдрост и знания своите ученици, които прехласнати го слушали.

Кентавърът Хирон пеел за вечния и безграничен хаос, който съществувал преди всичко друго, и в него се намирал изворът на живота и света. От него възникнали светът и безсмъртните богове. От него произлязла и Земята — богинята Гея, огромна и мощна, която дава живот и сили на всичко върху нея. Дълбоко в нейните недра е ужасният Тартар — непрогледна бездна, обгърната от вечен мрак, гдето радостта е непозната.

Хирон пеел как от Хаос се родила могъщата сила, която дава живот на всичко — Любовта (Ерос). Хаосът родил вечния Мрак, и тъмната Нощ, от които произлезли Светлината и Денят.

Астрологичните изследвания наблягат изключително на ролята на Хирон не само като на мъдрец, учител и войн, но и като на велик лечител, имащ дълбоки познания в билките и лечението на рани. Той е първият учител на Асклепий, чийто несравними познания в медицината впослествие го изкачват на олимпийския пантеон като бог.

При битката на Херкулес с кентаврите, Хирон случайно е уцелен от напоените с отровата на лернейската хидра стрели на своя приятел Херкулес. Страдайки от неизлечима рана (раненият лечител), безсмъртният Хирон желаел смъртта и се отказал от безсмъртието си в замяна на освобождението на Прометей. След смъртта си, за своите добри дела боговете го увековечават на небето като съзвездието Кентавър.

Хирон Дишане — защо Хирон дишане (или Ключът)?

 • Това е четвъртото InSighting пневмокатарзисно дишане (така че дишане, защото се диша ;)).
 • От бета тестовете ни с Хирон дишането, може да твърдим, че достигнахме до най-фундаменталните си неизлекувани рани, които се оказа, че неуловимо ни прогарят като нагорещени въглени, заровени дълбоко вътре в нас (оттам Хирон).
 • По време на дихателна сесия Хирон, човек усеща връзката с нещо много по-голямо, което дава интуитивни отговори не само за терзаещи ни проблемчета от животеца ни, но за глобални теми в него, отключвайки врати към нови пространства в битието ни (оттам Ключът, който е и символа на Хирон в астрологията).

Хирон дишане — ефекти

Като всяка преживелищна InSighting практика те са  изключително-спонтанно-индивидуални и невъобразимо-абстрактно-уникални.

Само ще загатнем темите, които се проявяват по време на една Хирон дихателна сесия:

 • Раненият лечител в нас — нещо, на което можем да учим другите отлично (даже много добре), но не може да научим (или освободим) себе си на/от това. Разбирай — фундаменталният бъг, който те цака циклично-равномерно и безпощадно-мачкащо в живота ти и не ти дава покой.
 • Мъдростта, за която мечтаем, но която е на отстояние от нас, на каквото са най-малко древногръцките богове. А за какво ни е мъдростта? Хммм… един немъдър въпрос.
 • Ключът за отваряне на латентния ни потенциал и за различни сфери в съзнанието и — като алогично следствие от това — в живота ни.
 • Трансът (без който не можем) — различен, потапящ, екзалтиращ и смазващ, люлеещ, пречистващ, издигащ, преломен.
 • Кентавърът — носещ в себе си животинското (нисшето), човешкото (уж не толкова нисшето), Хирон (божественото). Хирон дишането подпомага отблокирането и реализирането на сферата на ранения лечител в съзнанието ни и в съответния дом на хороскопа ни, като ни поставя на пътя на извисяването над забиващата ни животинско-човешка същност (съдба).

Хирон дишане — кога?  

27 март от 19.15 в InSighting Център:

 • Ден с изключително добра земна енергия по фънг шуй.
 • Луна в Риби (дълбоки катарзисни преживявания на несъзнавано ниво).
 • Няколко часа преди новолунието (специално време, известно като тъмна Луна или no Moon)— който е бил на последния курс по хипноза знае какво значи това :).

Хирон дишане — нещо друго? 

 • VIP формат
 • 15 човека
 • продължилност 2 часа

Записване?

Записването е предварително, с предплащане (броят на участниците е ограничен!).

За повече информация:

InSighting Centre

+359 884 878 222

[email protected]

д-р Димитър Тенчев

д-р Димитър Тенчев

Психотерапевт в InSighting център
Призвание: Семинар лидер
Професия: Психотерапевт
Известен още с: Основател на InSighting, пионер в преживелищната психотерапия, неортодоксален писател
Поле на дейност: Променените състояния на съзнанието, трансперсоналните опитности, надличностните пикови преживявания
Страст: Свободата и писането
Изповядва: Философията на разЛичността
Мечта: Shido Munan (В съвършения път пречки няма)
Още за психотерапевта