InSighting Вътрешни пътувания

INSIGHTING ВЪТРЕШНИ ПЪТУВАНИЯ

(INSIGHTING INNER JOURNEYS)

ПЪТЕШЕСТВИЕ В МУЛТИВЕРСУМА НА СЪЗНАНИЕТО
 
22 – 26 ФЕВРУАРИ 2017

По уникалната методика за странствания в Несъзнаваното на д-р Димитър Тенчев

InSighting Вътрешни пътувания – Няколко встъпителни думи

“Ние пътуваме, някои от нас завинаги, за да открием нови страни, нови животи, нови души” Анаис Нин

Вътрешните пътувания (Пътешествия в Мултиверсума на съзнанието) като повечето откровения, на които се натъква човек (или човечеството) през своето развитие, бяха “открити случайно”. Не случайно обаче последните две думи са в кавички. Защото не знаем кое точно откриваме и кое ни се разкрива, когато е дошъл точният момент за това; има ли изобщо случайности или всичко е дирижирано от Реда от по-висш порядък, проявявайки се под формата на акаузални (наглед безпричинни) събития?Каквато и да е “причината” за това (в InSighting из основи променихме и схващането си за причина-следствие; совите не са това, което бяха!), факт е, че през последните години Вътрешните пътувания отвориха дверите на възприятието ни към непознати светове, немислими измерения на съзнанието, неочаквани и често шокиращи откровения за Вселената (Мултиверсума), за живота на тази планета… и за самите нас – не просто като “хора, които трябва да познаят себе си”, но като духовни същности, способни да постигнат свобода, лишена от обусловености.

Още от създаването им, в InSighting Вътрешните пътувания се впуснаха стотици пътешественици, водени от проблеми, от екзистенциални търсения или… от чисто човешко любопитство, като пред вътрешния им взор се разкриха:

 • нови хоризонти за себеизследване
 • необозрими перспективи за живеене
 • “невъзможни цели” за реализиране
 • съвършено различни посоки за търсене и намиране
 • неочаквани дестинации за пътуване и за достигане

След безброй часове на тестване и усъвършенстване на метода с различни хора (често диаметрално противоположни като мироглед, ценностна система и способност за навлизане в променени състояния на съзнанието), за които пътешествията в Мултиверсума на съзнанието се превърнаха в духовно откровение, решихме, че е време InSighting Вътрешните пътувания да станат достъпни за всеки духовен търсач, който иска да се превърне във вътрешен пътешественик в селенията на човешкото несъзнавано и дързък изследовател на светове и същности, за чието съществуване едва ли преди е и подозирал.

Д-р Димитър Тенчев, creator на InSighting Вътрешните пътувания и InSighting Център посвещава тази нова инициатива на теб – неуморимия търсач на истинското, който ще прекрачи смело отвъд прага на познатото и те приветства с “Добре дошъл” в задругата на вътрешните пътешественици.

InSighting Вътрешни пътувания – Какво представляват те?

“Нито аз, нито някой друг може да извърви този път вместо теб.
Трябва да го извървиш сам.
Той не е далеч. Намира се пред теб.
Може би си бил на него от мига, в който си роден, но не си го знаел.
Може би е навсякъде – по водата и по земята.” 
Уолт Уитман

Представете си следното – години наред сте живяли на брега на морето, но не сте подозирали, че човек може да плува (да допуснем, че никой около вас не знае, че това е възможно). Затова сте се взирали с часове във вълните му (или изобщо не сте го забелязвали), слушали сте шепота му, усещали сте специфичния мирис на водорасли, пясък и сол; наблюдавали сте как се менят настроенията му, цветът му, как гласът му преминава в оглушителен тътен, за да се разтвори отново в релаксиращ монотонен син шум. Но не сте смеели да навлезете повече от няколко крачки навътре защото… човек не може да плува.Един ден… след много години, прекарани на брега, виждате някой, който се задържа на повърхността на водата, маха с ръце и крака, придвижвайки се с лекота по нея, гмурка се в дълбините й, а после излиза на брега – здрав и невредим. Шокирани сте! Разбирате, че има “свръхчовек”, който плува (представете си днес да видите някой, който да се е излегнал във високото синьо небе и се носи с лекота през него?!)!Но изненадата не приключва дотук. Не след дълго научавате, че плуването е умение, което може да овладеете и вие (и всеки човек). След като преминавате през процеса на преодоляване на предубежденията, рамкирали битието ви и надскачате страховете, сковаващи тялото, най-накрая се случва “невъзможното” – задържате се на повърхността на водата и… започвате да плувате в нея. Гмуркате се в дълбините на морето и в захлас наблюдавате разкриващата се неописуема вселена от милиони цветове, разнородни релефи и многообразни форми на живот, за които сте си мислили, че са само част от митовете и приказките. Една нова реалност се открива пред вас и вие жадувате да се докосвате до нея отново и отново, и отново… и го правите.

Е, InSighting Вътрешните пътувания са нещо подобно и много повече! Години наред механично сте живуркали на бреговете на съзнанието (наричаме го липса на осъзнатост или материалистично вегетиране), без да подозирате, че в дълбините му (дори и не сте допускали, че има дълбини) се крие не просто един нов свят, а безмерни Вселени с безброй измерения на различни вибрационни нива, водещи до безчет състояния на съществуване и населени с неизброими същности, които минават границите на мислимото и отиват отвъд вариациите на въобразимото.

InSighting Вътрешните пътувания са начинът, който ви учи да плувате в дълбините на Съзнанието и да поемете към отстрещния бряг на свободата. Те са авангарден метод за познание на себе си, на Вселената и на живота, такива, каквито са. Предтеча на пътешествията от бъдещето в Мултиверсума, InSighting Вътрешните пътувания e предопредределенo да променят концепцията ни за това кои сме и накъде вървим, за Вселената, нейната същност и устройство и да ни накарат да преосмислим какъв е смисълът и кое е (без)ценното в битието ни.

InSighting Вътрешни пътувания – Концепцията

“Единственото пътуване е пътуването навътре” Райнер Мария Рилке

Д-р Димитър Тенчев от първо лице:“От сравнително ранна възраст имах шанса да започна да летя до цивилизованите страни по-назапад от нашите географски ширини, да достигна до пъстрия, изпълнен с екзотика ориент на изток от рая, да премина екватора и да гледам Южния кръст на тропическото звездно небе. И колкото повече пътувах, толкова повече се губеше тръпката от самото пътуване. Независимо каква беше следващата дестинация, започнах да осъзнавам, че странстването по земното кълбо бързо достига до точката на кипене (разбирай отегчение), отвъд която започва да доминира механичното, монотонно и сковано от рутината търсене на плоски и евтини (не задължително като парична стойност) забавления (плюскане, шопинг, забележителности, барове, “културно обогатяване”, разплуване на плажа, пак плюскане и т.н.). Както се казва “в шеги и закачки минава денят”. Но… тъжно ще е ако така премине животът ни!Независимо коя държава посещавах, независимо колко подредена, екзотична, “all inclusive” или “различна” от познатия ми свят беше тя, разбрах, че хората във всички точки на планетата са еднакви (а това не е добре!), обществото e навсякъде меко казано болнаво (още по-зле!) и перспективата за безперспективно вегетиране се възпроизвежда с математическа безупречност и матрична повтаряемост (това вече е много лошо!), където и да се намирах.

Отговорът на въпроса ми зададен към всеки мой клиент в кабинета, “За какво мечтаеш?” (а той беше в 99% от случаите “Амииии… мечтая да пътувам!”), потвърди насъбралите се в мен песимистични подозрения от дълго време, – че пътуването по различни паралели и меридиани надлъж и нашир се е наложило като най-масовата и приемлива форма на бягство от себе си. Туризмът, “пътешествията”, дори “бизнес командировките” (така ли вече го наричат?! :)) насърчават и затвърждават човешката безидейност и самозаблуденост, рамкирайки човека в калъпите на статуквото и откланяйки го от единственото смислено нещо в живота му – себепознанието!

Форма̀та на настоящето изложение не позволява по-голям размер на неговия обем и по тази причина ще пропусна фактологията от многобройни “случайности”, “необичайни явления”, акаузалните външни и вътрешни стечения на обстоятелствата и извън всякакво съмнение помощта “от там някъде”, които доведоха до създаването на метода, който днес е познат като Вътрешни пътувания. Не мога обаче да не отбележа, че Вътрешните пътувания се появиха точно във времето, в което напълно се бях убедил във фалша и безсмислието от “туристическите набези” по света и у нас. Същевременно осъзнах, че отговорът “Амиииии… мечтая да пътувам по света” от една страна е наистина наложено клише как да се прекарва (по-скоро пилее) свободното време и форма на бягство от себе си. Но погледнато от друг ракурс се оказа лимонът, който може да бъде превърнат в лимонада.

Предполагах, че зад мечтата да се пътува по света, се крие нещо по-дълбоко и фундаментално, идващо от човешката душа. Идващо ли казах? А защо да не е отиващо към нея? Решението често се крие в проблема. Защо да не тръгнем на път към душата си и да не потърсим причината за неистовото желание да пътешестваме в нея?

Откриването на метода за InSighting Вътрешни пътувания съвпадна по време с тези мои “размисли и страсти”. Той позволи заменянето на процеса на движение на тялото от точка А до точка B (познато като пътуване) с движение на съзнанието навътре към самия себе си. Многобройните ми персонални пътешествия в Несъзнаваното и асистираните от мен и моите ученици Вътрешни пътувания на други хора показаха, че “мечтата да пътуваш” е всъщност завоалиран неустоим копнеж на душата ни да опознае себе си, насочвайки се към невероятни светове и магични реалности, “заключени” в самата нея.

Лимонът може да бъде превърнат в лимонада. Остава само да научим как и да осъзнаем, че можем “да приготвим лимонадата” сами. Семинарът InSighting Вътрешни пътувания ще ви покаже, че и двете неща са осъществими – в обозримо бъдеще и кратки срокове, по лесен и елегантен начин!”

InSighting Вътрешни пътувания – Цели и приложение

“Не всички, които се скитат са изгубени” Дж.Р. Толкин

 • Изчистване и усъвършенстване на алгоритъма за Вътрешни пътувания
 • Запълване на “белите петна” от картата на съзнанието и опознаване на сферите от вътрешната ни реалност
 • Установяване на контакт с по-висши духовни същности
 • Опознаване на духовните същности, на които се натъкваме по време на Вътрешните пътувания
 • Обогатяване на познанието ни за Мултиверсума и изпълващите го светове, Вселени и паралелни реалности
 • Добиване на информация по “необичайни пътища”
 • “Една нова реалност” – периодиочно пребиваване в избрани реалности и постепенното ни интегриране към тях
 • “Пътят към Дома” – намирането му и достигането до там
 • Вътрешните пътувания като мощно преживелищно средство за трансформация и изцеление
 • Вътрешните пътешествия – туризмът от бъдещето
 • “Други”. Спомняте ли си в “Боговете сигурно са полудели” една стъклена бутилка от Кока Кола за колко неща, които не могат да ни минат през ума беше използвана? Вътрешните пътувания са в зората на развитието си. По тази причина със сигурност ще се натъкнете на цели и приложения, които са неочаквани и изненадващи за самите вас като вътрешни пътешественици.

InSighting Вътрешни пътувания – Теория и дизайн

“Пътешествието е като брака. Сигурен начин да оплескаш нещата е като си мислиш, че те са под твой контрол” Джон Стайнбек

 • Трансът и вътрешното пътуване – индуциране, взаимообусловеност и взаимовръзки
 • Овладяване и усъвършенстване на специфичната техника за индуциране на транс, подпомагащи пътуването в Несъзнаваното, разработена от д-р Димитър Тенчев
 • Фази на вътрешното пътешествие
 • Вътрешният пътешественик – снемане на интервю и подготовка
 • Преди пътуването – синхронизация на модератора и вътрешният пътешественик
 • Подпомагане на пътуването навътре със звукови модалности
 • Безкрайно пътуване – среща с архетипи, инспес (интелигентни видове) и духовни същности
 • Далечно пътуване – символи, знаци и синхроничности.
 • Мултиизмерни странствания
 • Новата картография на Несъзнаваното. Още за живот между животите
 • След завръщането – интеграция на преживяванията от Вътрешните пътувания
 • Вътрешни пътешествия в групи – „туризмът“ на бъдещето

InSighting Вътрешни пътувания – Водещият на семинара

“Понякога да се протегнеш и да хванеш нечия ръка бележи началото на едно пътуване.” Вера Назарян

Д-р Димитър Тенчев, creator на InSighting Вътрешните пътувания

InSighting Вътрешни пътувания – За кого е този специален семинар?

“Завръщането у дома е най-трудната част след катерене на дълги разстояния. Ти си израстнал извън пъзела и твоето парче вече не пасва към него” Синди Рос

 • За тези, които се се изморили да търсят и искат да започнат да намират
 • За пътешествениците по дух и
 • За откривателите по душа
 • За тези, които са готови да прекрачат границите на познатото и
 • За стремящите се към непознатото
 • За копнеещите истинска промяна
 • За хората с Различен мироглед и за тези, които искат да имат такъв
 • За любознателните (и любопитните)
 • За мечтателите и сбъдващите мечтите си
 • За вдъхновените и търсещите вдъхновение
 • За всички, които искат да се докоснат до една различна реалност, както и…
 • За търсещите отговори на въпросите, които не смеем да си зададем
 • И не на последно място…за тези, които се чувстват специални 🙂

Ако се припознавате в някои или повечето от характеристиките по-горе, вие сте вътрешен пътешественик по душа и този семинар е за вас!

“Ще се видим у Дома или по пътя за натам” – Френска поговорка