INSIGHTING UNIQUE

 INSIGHTING RESET!

Презареди със Силата 

на медитацията, субсТранса, дишането и фънг шуй

Годината на Земния глиган

Тридневен ритрийт от необичайности, които ще те изведат от обичайността на (не)обичния ти живот

3-5 февруари 2019

Някъде… в планината

InSighting Reset — Концепцията в едно изречение 

Трансово посрещане на истинската Нова година с медитация, субсТранс, дишане и фънг шуй ритуал — едно необичайно преживяване, което ще генерира код за автентична, разЛична, изпълнена с млад живец, фриволна лекота и нежна експанзия предстояща година!

InSighting Reset — Концепцията в няколко изречения

Мислиш си, че си посрещнал (1) поредната нова година с (квази)веселба, макар и (2) по утвърдения до болка начин (разбира се всички правят така)? И двете твърдения са верни. Доколкото ключовата дума е мислиш. Мисловната реалност е реална… но само там някъде. В пространството между двете ти уши, което  наподобява на буркан със зимна туршия, пълен с ферменти от превтасали социални клишета, които водят неизменно до шуплещо-забиващи, нерядко до деструктивно-намирисващи и почти винаги до лъжливо-продрискващи преживявания и внушения за “реално”, “правилно” и “единствено възможно”. Точните думи обаче са “тривиално”, “циклично”, “безрадостно” битие.  

Една от тези програмки-ферменти е, че от новата година всичко ще ти бъде наред. Дали? Май не. Поне ако се опираме на предишните ти опитности от “староновогодишни” “промени”. 

Втората — че новата година започва на 1 януари. Със сигурност и това не е така. Също емпирично проверено, този път отпреди няколко хилядолетия, от китайските мъдреци. 

И още една новогодишна зомби пропаганда (където има две, се появява и три) — новата година е времето да си пожелаеш/възнамериш “мечти” за следващата година (я принц, я каруца, я колиба, казано иносказателно). Как обаче? Докато съзерцаваш прасето (печеното, не китайсконовогодишното), с перверзно набутан резан лимон в устата върху “манастирската” маса, опитвайки се да “сглобиш” новата си реалност сред опиатните пари на руйно вино, печена ракия и затъпяващи разговори? Не, не… както би казал някой проанглофилски сноб (защото  вече видите ли, му се губят думичките от майчиния му език) “this shitty work doesn’t work”. 

Така че да позавием леееко в друга посока… 

Какво е изведено от живата духовна практика през хилядолетията? По начина, по който посрещнеш в уречения час настъпващата автентична Нова година и както изкараш часовете напосредствено преди и след нея, това ще зададе темите, доминиращи живота ти през следващата една година, както и ще генерира ритъма и динамиката от събитийности, с които ще те бележи тя от началото до края си. 

Ако си на обичайното си работно място и се гърчиш на тръстиката — ще превиваш гръб година напред; ако се мотаеш в някой МОЛ, тънейки в блажена тъпота и заразителна неосъзнатост — да бъдИ! — ще тъпееш (с останалите), както си му е реда по каналния ординерно-опейски ред; ако генерираш сапунени емоции и семпли драми — драмички ще има за тебе от сърце; ако си в обичайната комфортна зона на депресивно-тревожния си синдром — ще ти се поднасят събития (или ще те лишат от такива), които ще подхранват и засилват това ти състояние на духа за година напред. А ако гротескно се пързаляш — ха надолу, ха нагоре —върху две греди по някое утвърдено ОП трасе някъде из банския, австрийския или италианския прованс, като отвреме навреме падаш болезнено по гъз? Не го приемай лично, това е то,  К0да на живия живот… Продължавай смело — шус.

Има и друга опция — да препотвърдиш разЛичния си мироглед и триумфално да преминеш през портала на наближаващата година с медитация, дишане и фънг шуй, изчислен по сакрални формули от нашия китайски астролог и фънг шуй специалист. Виж, тогава играта ще добие непредвидим обрат и топката ще започне да се държи по начин, противоречащ на “естествените” физично-матрични, водещи до влудяващо зацикляне закони.  С други думи — животът ти неочаквано ще тръгне в обратна на обичайната посока. Сякашшшшш… реката обръща течението си и започва да тече нагоре; все по-нагоре, превръщайки се във флуидна стълба към небето. 

Или… ще застине на място, като огледално езеро. За да се прояви… Паузата, за която не/съзнателно си жадувал от дълго време. Паузата-портал към повратните мигове в съдбата. 

InSighting Reset — Темите и практиките

  • Изчистване на килера — медитации и практики за освобождаване пространство в съзнанието и дома ти от затлачващата енергия на старото, рутинираното, монотононното и злободневното, която си повлачил със себе си от последната година  и… дори от по-далечното си минало. Ключовата дума — тоталност!
  • Облягане на дървото — водеща тема за годината на Земния Глиган  (по-недоместицирано звучи от Прасето, нали?) е грижата за посятото дърво (новите начинания, заченати през предишната година имат потенциала да наберат живителна растежна сила). Стихийната комбинация на тази година носи със себе си енергията на развитието, израстването, разгръщането, на започнатото отпреди. Но не със силови упражнения. Нито с непреклонна воля или с еснафски конкурентни джавкания. Отпусни се спокойно в InSighting практиките, облегни се на дънера на разлистващото се дърво на намерението си и се изпълни с блаженство, лекота, спокойствие и непоклатима увереност — водещите теми на годината на Глигана.  Жълъдът се е трансформирал в дъб, който ще се превърне в могъщо създание със свой собствен живот. Ключовата дума — спокоен растеж!
  • Обръщане на палачинката — кумулиране на личностна живителна енергия от вятъра и водата (стъблото и клонът на годината са Ин-Ин). Силата е Факторът за обръщането на палачинката на съдбата. Ключова дума — Сила. 
  • Отпускане в потока — годината на Земния Глиган ще бъде година с мощна енергия на проявлението. И тя ще подпомага тези, които са заявили намерението си, кумилирали са Силата,  посветили са не/правенето си на каузата на личната си свобода, като основополагащ принцип в изборите през годината. Уникални медитативни практики, ексклузивни дихателни сесии, динамични енергетизации, магични субсТранси, кулминиращи в InSighting преломните моменти. Ключова дума — повратна точка!
  • Хапка-пийка — Нова година е все пак! 🙂 И е добре да я посрещнем с подобаващо изобилие от свежи плодове и зеленчуци, варива и ориз, чийто зърна ще множат изобилието до безкрай (не, прасето няма да бъде на масата, а ще е архетипния талисман на годината). Вкусно-полезни, многообразно-своеобразни, благоуханно-ароматни, пресни, топли, здравословни, подсилващи тялото и повдигащи духа InSighting гастро-медитативни преживявания. Ключова дума  агапе ;).
  • InSighting aвтономната зона за три дни ще е отново факт— далеч от света, гмежта, реда, принудата, битовизмите и ординерността, сам сред свои, личен в разЛичността си. Ключова дума — споделеност. 

InSighting Reset — Мястото

Китна, уютна, модерна, топла вила, някъде… в планината; само ние; да, да… и ще останем до по-късно последния ден; така ще имаме няколко диамантени часа повече, изпълнени с практическа мистерия, магична неочакваност и споделена уедининост.  С думи две — повече InSighting. Ех!

InSighting Reset — Допълнителна информация

Времето 

Добре е да са пристигнали и настанени всички участници до 12 часа на обяд, за да се оползотвори (без)ценното време за повече преломни практики и трансформиращи преживявания. Ще кумулираме Силата, ще преживяваме Силата, ще се понесем върху крилете на Силата през енергийния портал на Новата година на Глигана.  

Максимален брой участници 

13! (факт!)

Транспортът

С коли, по уговаряне. Има възможност и за достигане в близост до мястото с автобус. 

Нещо, нещо? 

Топли дрехи, постелки за под, медитативни възглавници, спални чували, сгряващи напитки, ведро настроение на духа. И… не забравяйте да донесете телесата си… 🙂

Краен срок за записване — 29.01.19. Броят на участниците е силно ограничен!

InSighting Reset — за записване и допълнителна информация

+359 89 8819910

[email protected]

До мястото на срещата на новия живот!

 InSighting. бъди разЛичност!

д-р Димитър Тенчев

д-р Димитър Тенчев

Психотерапевт в InSighting център
Призвание: Семинар лидер
Професия: Психотерапевт
Известен още с: Основател на InSighting, пионер в преживелищната психотерапия, неортодоксален писател
Поле на дейност: Променените състояния на съзнанието, трансперсоналните опитности, надличностните пикови преживявания
Страст: Свободата и писането
Изповядва: Философията на разЛичността
Мечта: Shido Munan (В съвършения път пречки няма)
Още за психотерапевта