INSIGHTING RESET!

Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.

INSIGHTING U!NIQUE

 INSIGHTING RESET!

 

Посрещни на чисто 

Новата година на Металния Плъх

 С неправене, бездействие и свобода

Тридневен семиритрийт от необичайности, които ще те изкарат от обичайността

24-26 януари 2020

В InSighting Център 

Зоната на автономност и свобода

InSighting Reset — Годината на Металния Плъх — слушай, за да видиш 

Да, правилно забелязваш. Истинската нова година наближава. А с нея и U!nique Събитието на Зимата — InSighting Reset. И може би… правилно си отбелязал, че този път ивентът ще бъде като обърнат чорап, на всичкото отгоре поставен на противоположния крак — диаметрално различен като концепция от предишните 2 рисета (подсказва го още инфото от заглавието). 

Да обърнем чорапа и да се загледаме в хаотичните нишки на мерино плетката му — ммм… интересно… бяло, златисто, нишки сиво (все пак годината е със силен привкус на елемента метал:)

  • Мястото на провеждане — InSighting Център. Виновникът — Лора (аз си измивам ръцете). “Защо не направим истинската Нова година в InSighting?! Ще е толкова яко! Няма да бием път в студа, виелиците  и снега, вие няма да бъхтите и хамалувате, като пазарите и мъкнете от борсата храна. Ще е уютно, уединено, напълно автономно от външния свят. Тук (в Утробата — б.а.) винаги има особена магична атмосфера. Ще си хапваме по стар хипнотичен обичай (традиция от курсовете по хипноза — б.а.), ще си медитираме, ще дишаме. Който иска може да си облече пижамата и да спи на матрака, който му се пие или яде — ще си прави чай или приготвя ориз?”. С тези думи Лора се обърна към мен с подкупваща  усмивка. И получи блиц (без криг) отговор: “Това е гениално! Как не съм се сетил по-рано?! Нося кода да правя нещата (почти) винаги по трудния начин!”. И така — китайската Нова година на най-инсайтърското място — в InSighting Meditation Hall — залата за необичайни събития и неформални сбирки. 

Неправене, бездействие, свобода. Да, никога не е имало предварителен план или програма за InSighting ивентите. Те са били винаги плод на чистата импровизация и инстантната инспирация, кристализиращи в извънвременна реализация (което е и една от многобройните причини да завършват с неизменно фиаско опитите на копи-пейстърите на InSighting да ги пунктират, копират, преименуват и в крайна сметка — неознаменуват). Но този път — план хептен няма. А дали практики ще има? Предстои да разберем — сите бугари заедно. И преди да сбърчиш челце в гримаса: “Това не е за мен, аз съм чист духовен консуматор, искам да съм някой, искам да съм нещо, искам да получа, а не да сполуча”, позаслушай се в силата на логиката (или липсата ѝ, все тая, важното е, че е правилна). Ще го повторя този път мноооого бавноооо — неправене, бездействие, свобода. Неустоимо за всеки, който лелее за спокойствието и химерува за неприкосновеността; за всеки, който почита — или най-малкото се интересува — от свещената неприкосновеност на неопределеността. 

 

Прочети още:

 

За информация и записване:

InSighting Centre

+359 89 8819910

[email protected]

д-р Димитър Тенчев

д-р Димитър Тенчев

Психотерапевт в InSighting център
Призвание: Семинар лидер
Професия: Психотерапевт
Известен още с: Основател на InSighting, пионер в преживелищната психотерапия, неортодоксален писател
Поле на дейност: Променените състояния на съзнанието, трансперсоналните опитности, надличностните пикови преживявания
Страст: Свободата и писането
Изповядва: Философията на разЛичността
Мечта: Уей У Уей
Още за психотерапевта