Скептикът: “Дишането променяло живота?! Аз не съм спирал да дишам, откакто съм се родил и нищо такова не се получава.”

Важното е да не спираш да дишаш, нали? Жокер – прави го без пауза. Това е тайната на InSighting Интензивното дишане. И още нещо. Не бива да чакаш нещата да се получат. Трябва да ги накараш да се случат без очакване!

А иначе сериозно. Да! InSighting Интензивното дишане променя животи. Могат да го потвърдят хилядите участници, посетили през годините нашите семинари. Но това е практика, в която акцентът се премества силно към осъзнаването, а не остава само върху техниката на изпълненение на дишането. Не е цел на дишането да бъдеш обсебен от визиите и “интересните преживявания”, които ще профанират дихателната ти сесия, превръщайки я в един псевдодуховен “Дисниленд”. Това отличава InSighting Интензивно дишане от станалите популярни през последните десетилетия пневмокатарзисни практики за психотерапия или духовно развитие като ребъртинг, холотропно дишане и т.н.

Скептикът: “И все пак как точно тази техника на дишане кара мен и нещата в живота ми да се променят?”

Ето как:

  • InSighting Интензивно дишане повишава нашата осъзнатост за присъствие тук и сега. Няма живот извън Настоящето. Интензивното дишане е учителят, който ни е липсвал вкъщи и в класната стая, докато социумът ни е премодулирал според тесния си консервативен шаблон, а накрая, след като ни е уеднаквил с всички останали, ни е ударил печата “зрял” за живота.
  • InSighting Интензивно дишане ни преподава най-важния урок – просто да бъдем! Строшавайки маските на конформизма, с които прикриваме истинската си същност, освобождавайки страховете, които правят от нас неспирни търсачи на сигурност и разкрепостявайки духа ни от хватката на предубежденията и чуждите мнения, InSighting Интензивно дишане ни дарява с най-ценния подарък – връща мечтите ни и ни дава силата да ги превърнем в реалност.
  • Животът в Настоящето, повишената личностна Сила, съживяването на Сърцето за автентичните ни мечти ни подтикват отново да бъдем себе си.
  • Чрез Интензивното дишане ние се учим да използваме жизнената си Сила за креативни цели в Настоящето – единственият миг, в който може да се промени съдбата ни. Повишената осъзнатост ни предпазва от прогресиращото разпиляване на енергия в безброй дребни битовизми, опаразитили живота ни и от автоматизираното съществуване в сивата матрица на рутината. Всеки път, когато правим InSighting Интензивно дишане, цялата тази ужасяваща поредица от опити и грешки престава да бъде в сила.