InSighting Club

Какво е InSighting Club?

Неформална организация от сродни души (някои биха казали единомишленици, но по мое мнение единомислието по всички теми е по-скоро липса на мисъл), които са Търсачи по природа. Инсайтърите търсят Мисията в живота, Смисъла да бъдат тук и сега, различната гледна точка за себе си и за Вселената и алтернатива на настоящата матрична форма за живеене. Всичко това го обозначаваме като Различния мироглед.

Какви са водещите принципи на InSighting Club?

Може да се каже много по темата. Но бих определил един водещ принцип в Клуба: Равнопоставеност в различието.
Всеки е самият себе си и не се опитва да бъде някой друг. Няма нищо по-естествено от това да си себе си и същевременно нищо по-трудно да се демаскираш пред останалите. Принципът на равнопоставеност на всички членове на InSighting Club, липсата на правила, доктрини, догми, както и на авторитети ни дават именно този шанс – да Бъдем в една добронамерена и приемаща ни среда. Така самите ние се учим да проявяваме уникалността си и да приемаме различието на другите.

Щом всички са различни – кое е това, което обединява членовете на InSighting Club?

Въпросът е правилно зададен и съдържа в себе си отговора. Различието е общият знаменател на членовете на Клуба. И Различният мироглед е фактора, който ги обединява. Във всяко стадо има черни овце. Сега си представете много черни овце на едно място….;)) Какво ги обединява?

Това означава ли, че членовете на InSighting Club са маргинални на обществото?

Категорично не! Членовете на Клуба са Личности, а не идентичности. Така че те са бъдещето общество. А и е добре преди да определим някой за маргинален, да дефинираме що е то норма и по чий критерий я приемаме за такава.

Кой може да стане член на InSighting Club?

Всеки, който се чувства съпричастен към идеята Инсайтинг. Може да се каже и по друг начин. Всеки, който се стреми да излезе от клишето на битовизмите и реши да реализира уникалността на мечтите си.

Защо да ставам член на InSighting Club? (Този въпрос може да се зададе и по типично бай ганьовски: Какъв ми е келепира?)

Ако търсите келепир със сигурност мястото ви не е в Клуба. Има участници, които поддържат членството си заради отстъпките, които ползват за организираните Инсайтинг семинари и тренинги. Ние уважаваме тяхното желание! Но за повечето ни членове Инсайтинг е кауза. Така че станете член на Клуба ако чувствате принадлежност и съпричастност към каузата на Различния мироглед, която е и ваша кауза.

Ако средата, която ви заобикаля не ви удовлетворява; ако търсите сродни души и истинска комуникация; или просто искате да срещнете хора, различни от тези в ежедневието ви, или просто Различни хора като вас; ако имате нужда от промяна или подкрепа да продължите в Новата посока, когато сякаш всички се изправят срещу вас; или търсите Автономната Зона, където да се чувствате себе си без маски, фалш, условности, сливайки се просто с мига. InSighting Club е мястото! Остава да отделите времето – за себе си и своите мечти…

Станах член на InSighting Club. Какво правим оттук нататък?

Членовете на Клуба се събират веднъж месечно. А през цялатa година има различни и все по-разнообразни и многобройни Инсайтинг събития, насочени към развитието на потенциала на личността и реализирането на цялостност и хармония със себе си и Вселената, в която живеем.

Какво се прави на събиранията на InSighting Club?

Един от членовете на клуба беше поетично се изказал: „Краставите магарета се намираме“. Така че на първо място – общуваме. А иначе следвайки принципа да бъдем себе си и да сме спонтанни – правим каквото ни дойде.

Има ли борд на директорите или някаква йерархия в InSighting Club?

Категорично Не! Това противоречи на идеята за автономната зона, в която всички са равнопоставени. Информацията тече хоризонтално между членовете на Клуба, а не вертикално, отсявана и спускана „отгоре“.

Какви са правата и задълженията ми като член на InSighting Club?

Права – да бъдем изцяло себе си. Задължение – да позволим на другите да бъдат себе си.

„За да имаш, първо трябва да бъдеш…“ Сантяго дел Торо

Ако сте решили да имате… себе си и мечтите си, ви приветстваме с добре дошли в InSighting Club!